Légkondicionáló tisztítás Budapesten

elérhetőségek
hópihe Légkondi tisztítás hópihe Árak Bemutatkozás Távirányító használati segédlet Klíma összehasonlító táblázat
Orion klíma távirányító használati utasítás

1 ON/OFF:

Bekapcsolás, általában nagyobb és más színű mint a többi gomb.

2 MODE vagy SYSTEM:

Üzemmód váltó gomb, ennek segítségével állíthatjuk a klímát automata, hűtés, fűtés, szárítás és sima ventilátor üzemmódba.

3 TEMP:

Hőfok állító gomb, gyakran nyíl alakú vagy hosszúkás gomb pár egymás alatt, vagy egymás mellett. A beállított értékkel a helység kívánt hőfokát határozzuk meg, a kifújt levegő hőmérsékletét csak az inverteres készülékeknél befolyásolja, ott is csak kis mértékben.

4 FAN vagy AIR SPEED:

A ventilátor fordulatszámát szabályozhatjuk kicsi, közepes, nagy és automata fokozatokban. Automata fokozatban a ventilátor sebessége a hűtési/fűtési igény mértékének megfelelően változik.

5 SWING:

A légterelő lapátot mozgatja, egy gombnyomásra elindul és folyamatosan le-föl pásztáz, még egy gombnyomásra megáll az aktuális pozícióban. Újabb típusoknál az oldalirányú légterelést is lehet állítani a távirányítóval.

6 SLEEP:

Alváshoz ajánlott, kb. 7 órás program. 4-5 óra után óránként emel a hőmérsékleten 1-1°C-t, majd kikapcsol.

7 POWERFULL vagy TURBO:

Kb. 30 percig csúcsra járatja a kompresszort, így a légkondi a maximum teljesítményét nyújtja. Miután lejár a program, a gép visszaáll az eredeti beállításra, de van olyan gép ahol egyszerűen csak a maximumra tolja a beállításokat.

- I-FEEL:

A távirányítóban lévő hőmérő alapján működik a klíma. A helység túlsó végébe is lerakhatja a távirányítót, az ottani hőmérsékletet figyelve vezérli a hűtést/fűtést, csak akkor működik, ha a távirányító folyamatosan látja a beltéri egységet.

- Timer:

Az időzítő segítségével be és kikapcsolhatjuk a légkondicionálónkat.
Két fajata időzítőt különböztethetünk meg. Az óra alapú időzítő a beállított időben kapcsol mint egy ébresztő óra, míg a számláló alapú időzítőnél, úgy mint a mikrohullámú sütőknél is, a beállítás pillanatához képest kell meghatároznunk, hogy hány óra múlva kapcsoljon ki vagy be a klíma.

Midea klíma távirányító használati útmutató

Elvesztette a klíma távirányítóját?

A klímához adott gyári távirányító pótlása vagy nagyon drága (10-20eFt), vagy már lehetetlen a gép kora miatt.
Könnyen beszerezhető egy univerzális klíma távirányító (4-6eFt), ami általában 1000 típust tud vezérelni, mivel több ilyen távirányító is van forgalomban, így jó eséllyel fog találni olyat, amelyik megfelel az ön gépéhez.
Infra vetővel rendelkező okos telefonokra le lehet tölteni több féle, kimondottan klíma távirányító applikációt is, de a Wi-Fi-vel rendelkező újabb légkondiknál, közvetlen kapcsolattal offline módban, vagy modemen keresztül online módban is lehet használni a telefonos vezérlést.

Majdnem minden klíma beltéri egységén van egy bekapcsoló gomb, amivel el tudja indítani a készüléket. A gomb jobbra lent, vagy szintén jobbra, de a fedél alatt süllyesztve található. Használata gépenként változik, vagy automata funkcióra kapcsol 22-24°C körül, vagy első nyomásra hűtésbe, másodikra fűtésbe, harmadikra pedig ki kapcsolja a klímát.

Hasznosnak találta ezt a cikket? Ossza meg ismerőseivel:

Lechner minta