skip to Main Content
Menu
Légkondicionáló tisztítás Budapesten +36 20 537 2009
orion-taviranyito

1 ON/OFF:

Bekapcsolás, általában nagyobb és más színű mint a többi gomb.

2 MODE vagy
SYSTEM:

Üzemmód váltó gomb, ennek segítségével állíthatjuk a klímát automata, hűtés, fűtés, szárítás és sima ventilátor üzemmódba.

3 TEMP:

Hőfok állító gomb, gyakran nyíl alakú vagy hosszúkás gomb pár egymás alatt, vagy egymás mellett. A beállított értékkel a helység kívánt hőfokát határozzuk meg, a kifújt levegő hőmérsékletét csak az inverteres készülékeknél befolyásolja, ott is csak kis mértékben.

4 FAN vagy
AIR SPEED:

A ventilátor fordulatszámát szabályozhatjuk kicsi, közepes, nagy és automata fokozatokban. Automata fokozatban a ventilátor sebessége a hűtési/fűtési igény mértékének megfelelően változik.

5 SWING:

A légterelő lapátot mozgatja, egy gombnyomásra elindul és folyamatosan le-föl pásztáz, a következő gombnyomásra megáll az aktuális pozícióban. Újabb típusoknál az oldalirányú légterelést is lehet állítani a távirányítóval.

6 SLEEP:

Alváshoz ajánlott, kb. 7 órás program. 4-5 óra után óránként emel a hőmérsékleten 1-1°C-t, majd kikapcsol.

7 POWERFULL
vagy TURBO:

Kb. 30 percig csúcsra járatja a kompresszort, így a légkondi a maximum teljesítményét nyújtja. Miután lejár a program, a gép visszaáll az eredeti beállításra, de van olyan gép ahol egyszerűen csak a maximumra tolja a beállításokat.

 I-FEEL:

A távirányítóban lévő hőmérő alapján működik a klíma. A helység túlsó végébe is lerakhatja a távirányítót, ami az ottani hőmérsékletet figyelve vezérli a légkondit, csak akkor működik, ha a távirányító folyamatosan látja a beltéri egységet.

 Timer:

Az időzítő segítségével be és kikapcsolhatjuk a légkondicionálónkat.
Két fajta időzítőt különböztethetünk meg. Az óra alapú időzítő a beállított időben kapcsol mint egy ébresztő óra, míg a számláló alapú időzítőnél, úgy mint a mikrohullámú sütőknél is, a beállítás pillanatához képest kell meghatároznunk, hogy hány óra múlva kapcsoljon ki vagy be a klíma.

midea-taviranyito

Elvesztette a klíma távirányítóját?

A klímához adott gyári távirányító pótlása vagy nagyon drága (10-20eFt), vagy már lehetetlen a gép kora miatt.
Könnyen beszerezhető egy univerzális klíma távirányító (4-6eFt), ami általában 1000 típust tud vezérelni, mivel több ilyen távirányító is van forgalomban, így jó eséllyel fog találni olyat, amelyik megfelel az ön gépéhez.
Infra vetővel rendelkező okos telefonokra le lehet tölteni több féle, kimondottan klíma távirányító applikációt is, de a Wi-Fi-vel rendelkező újabb légkondiknál, közvetlen kapcsolattal offline módban, vagy modemen keresztül online módban is lehet használni a telefonos vezérlést.

Majdnem minden klíma beltéri egységén van egy bekapcsoló gomb, amivel el tudja indítani a készüléket. A gomb, jobbra lent, vagy szintén jobbra, de a fedél alatt süllyesztve található. Használata gépenként változik, vagy automata funkcióra kapcsol 22-24°C körül, vagy első nyomásra hűtésbe, másodikra fűtésbe, harmadikra pedig ki kapcsolja a klímát.

Idén volt már tisztítva a klímája?

Back To Top